کلروفرم

کلروفرم چیست؟

4.5
(8)

کلروفرم یا تری کلرومتان یک ترکیب آلی با فرمول CHCl3 است. این یک مایع بی رنگ، با بوی قوی و متراکم است که در مقیاس بزرگ به عنوان پیش ماده PTFE تولید می شود. این یکی از چهار کلرومتان و یک تری هالومتان است. هنگامی که استنشاق یا بلعیده می شود یک بی حس کننده قوی، شاداب کننده،ضد اضطراب و آرام بخش است.کلروفرم به آسانی از خاک و آب های سطحی تبخیر می شود و در هوا تجزیه می شود و فسژن، دیکلرومتان، فرمیل کلرید، مونوکسید کربن، دی اکسید کربن و کلرید هیدروژن تولید می کند. نیمه عمر آن
در هوا بین 55 تا 026 روز است. تجزیه زیستی در آب و خاک کند است. کلروفرم به طور قابل توجهی در موجودات آبزی تجمع زیستی ندارد.

عوارض و خطرات احتمالی کلروفرم

عوارض کلروفرم

کلروفرم مصارف تجاری نیز دارد.کلروفرم عمدتا ید مبردها )مانند کلروفلوروکربن )22)-CFC ،فلوروکربن-22 ،)در تولید پالستیک ً در تول)به ویژه وینیل کلرید( و در ساخت سایر مواد شیمیایی نیز استفاده می شود. کلروفرم به عنوان حلال استخراج برای چربی ها، روغن ها، گریس ها، الستیک، موم ها، گوتاپرکا، رزین ها، الک ها، جال دهنده های کف، تولید ابریشم مصنوعی، صمغ ها و چسب ها استفاده می شود. به عنوان یک حلال صنعتی در استخراج و خالص سازی برخی از آنتی بیوتیک ها، آلکالوئیدها، ویتامین ها و طعم دهنده ها استفاده می شود. به عنوان یک حالل در شیمی آلی، در عکاسی و در ساخت رنگ، داروها و آفت کش ها استفاده می شود. کاربردهای دیگر آن به عنوان یک عامل تمیز کننده خشک برای از بین بردن لکه ها، به عنوان ماده بخور و در کپسول های آتش نشانی برای کاهش دمای انجماد تتراکلرید کربن است.

مطلب پیشنهادی: خرید اس ام دی

کلروفرم فرموله شده

کلروفرم فرموله شده

کلروفرم فرموله شده با مواد دیگر برای کنترل کرم پیچ در حیوانات استفاده می شود. کلروفرم به طور پیوسته با حالل های سمی کمتر جایگزین می شود و ممکن است دیگر در برخی از این کاربردها استفاده یادی متوقف شده نشود. استفاده از آن به عنوان یک بی حس کننده استنشاقی در حین جراحی تا حد قبول است.

مطلب پیشنهادی: خرید ورق پی وی سی

کلروفرم مایعی شفاف، بی رنگ، فرار و غیر قابل اشتعال و اغلب با بوی خوش و شیرین است که در سطوح ppm قابل تشخیص است. در نگهداری کلروفرم باید دقت داشته باشید چرا که آتش ممکن است باعث انفجار ظروف بسته کلروفرم شود. کلروفرم خواص شیمیایی فوق العاده ای دارد. کلروفرم به مقدار اندکی در آب محلول است. با الکل، بنزن، اتر نفت، تتراکلرید کربن، دی سولفید کربن و روغن ها قابل اختالط است. کلروفرم به شدت با مواد سوزاننده قوی، اکسیدان های قوی، فلزات فعال شیمیایی مانند آلومینیوم، لیتیوم، منیزیم، سدیم یا
پتاسیم و استون واکنش می دهد و باعث ایجاد خطر آتش سوزی و انفجار می شود. می تواند به پالستیک، الستیک و پوشش ها حمله کند. کلروفرم تحت تأثیر نور و هوا به آرامی تجزیه می شود.

همچنین در تماس با سطوح داغ، شعله های آتش یا آتش تجزیه می شود و بخارهای تحریک کننده و سمی تشکیل می دهد که از کلرید هیدروژن، فسژن و کلر تشکیل شده است.
کلروفرم ممکن است عوارضی برای بدن و به خصوص کودکان داشته باشد که در ادامه این عوارض و احتماالت را با هم بررسی میکنیم، بنابراین در نگهداری و نحوه ی مصرف آن ها دقت فرمایید.

قرار گرفتن در معرض کلروفرم عمدتا یق تنفس یا تماس با پوست رخ می دهد. قرار گرفتن در ً معرض بخار می تواند چشم، بینی و گلو را تحریک کند. غلظت های پایین کلروفرم می تواند باعث سرگیجه، خستگی، سبکی سر، حالت تهوع، گیجی و سردرد شود. سطوح باالتر ممکن است با تغییر در تعداد تنفس، اثرات قلبی )مانند ضربان نامنظم قلب(، اثرات گوارشی )مانند حالت تهوع و استفراغ( و اثرات بر روی کبد و کلیه ها باعث بیهوشی شود. قرار گرفتن در معرض سطوح بسیار باال می تواند منجر به مرگ شود. دوز کشنده خوراکی کلروفرم ممکن است به کمتر از 06 میلی لیتر )41.0 گرم( با مرگ ناشی از ایست تنفسی یا قلبی برسد. تنفس کلروفرم یا خوردن کلروفرم در مدت زمان طوالنی ممکن است به کبد )مانند هپاتیت و یرقان(، کلیه ها، پوست و سیستم عصبی مرکزی )مانند افسردگی و تحریک پذیری( آسیب برساند. تماس پوست با مایع می تواند باعث ایجاد بثورات یا احساس سوزش شود.

تماس کلروفرم با پوست

تماس کلروفرم با پوست

تماس مکرر با پوست ممکن است باعث درماتیت شود. جذب از طریق پوست دست نخورده به سرعت اتفاق می افتد. این مایع می تواند باعث سوختگی شدید چشم شود. کلروفرم یک سرطان زا احتمالی است)عاملی که باعث سرطان می شود( و ممکن است تراتوژن باشد )ممکن است باعث ناهنجاری های جنینیشود(میتواند عمدتا یعی که از کلروفرم استفاده می کنند ً قرار گرفتن در معرض کلروفرم می در محل کار صنا رخ دهد. استنشاق و تماس با پوست محتمل ترین راه های تماس است. بلعیدن بعید است. عموم مردم ممکن است با نوشیدن آب کلردار، با خوردن غذا یا نوشیدنی هایی که در آن از آب لوله کشی حاوی کلروفرم در طی فرآیندهای تولید استفاده می شود یا با شنا کردن در استخرهای تصفیه شده با کلر، در معرض مقادیر کمی از کلروفرم قرار گیرند.

خرید کلروفرم

خرید کلروفرم از پارس آذین بهترین انتخاب برای شما خواهد بود، کلروفرم های پارس آذین در ظرف های 1.5 کیلوگرمی عرضه میشود، پارس پارس آذین به دلیل دست اول بودن، داشتن مقام اول در پخش لوازم ملزومات چاپ و تابلو سازی بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت را به شما مشتریان گرامی ارائه میدهد، برای خرید کلروفرم اینجا کلیک کنید

آیا کلروفرم پلاستیک را ذوب می کند؟

کلروفرم در اکثر پالستیک ها به استثنای FEP( اتیلن پروپیلن فلوئوردار( نفوذ می کند. بنابراین، FEP وظروف، مواد شیشه ای به خوبی کار می کنند. با این حال، به خاطر داشته باشید که شیشه شکننده است، ظروف شیشه ای را در ظروف پالستیکی بسته بندی کنید.

به طور کلی از کلروفرم به عنوان چسب پلکسی در تابلوسازی استفاده می شود، اما همان طور کهمتوجه شدید این ماده عمال چسب یا رزین نمی باشد، یک مایع شیمیایی حالل می باشد که کامال بی رنگ و فرار است.
اگر عجله دارید برای چسباندن ورقه های پلکسی گالس، می توانید از چسب یک دو سه و یا چسب آکواریوم نیز استفاده کنید، اما استفاده از کلروفرم برای باالتر بردن کیفیت و تمیزی کار بهتر است.
بنابراین بهترین گزینه برای چسباندن پلکسی گلس کلروفرم می باشد. الزم به ذکر است که کلروفرم تنهابرای چسباندن ورق های پلکسی به کار می رود. این مایع هیچ ماده ی دیگری را به یکدیگر نمی چسباند بلکه باعث ذوب شدن و تغییر حالت آن مواد می شود، پس به شما پیشنهاد می دهیم که کلروفرم را در قوطی های شیشه ای یا قوطی های مخصوص نگهداری کنید.
از آن جایی که این مایع بسیار حساس و خطرناک می باشد برای استفاده از آن حتما از افراد ماهر و باتجربه کمک بگیرید، تا هم در مصرف آن به مشکل بر نخورید و همچنین کیفیت محصول نهایی باالتریخواهید داشت.

برای خواندن مطالب بیشتر کلیک کنید.
برای انجام این امر نیازمند سرنگ سوزن دار می باشید. الزم به ذکر است که از سرنگ هایی استفاده کنید که دارای واشر و قسمت پالستیکی نباشند، چون کلروفرم مواد پالستیکی را ذوب می کند و باعث ازبین رفتن و خراب شدن سرنگ می شود. یکی از فواید استفاده از سرنگ برای چسباندن ورقه هایپلکسی، این است که چسب به صورت یکنواخت و دقیق و تمیز روی قسمت های مورد نیاز ریخته شودو همچنین سرنگ مانع از پخش شدن کلروفرم روی سطح پلکسی می شود و به مدت چند دقیقه بدوندردسر دو سطح به یکدیگر می چسبند.

نکته:

لازم به ذکر است که هنگام استفاده از کلروفرم توسط سرنگ، برای چسباندن دو ورق پلکسی بهیکدیگر، اگر کلروفرم روی ورق های گلکسی ریخت به هیچ عنوان با دست یا … پاک نکنید، برای این امر باید صبر کنید تا خود کلروفرم تبخیر و پاک شود، در غیر این صورت ورق پلکسی آسیب دیده و روی آن لکه ایجاد می شود.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیاز: 4.5 / 5. تعداد آرا: 8

نظر شما برای ما بسیار مهم و ارزنده است

عناوین محبوب در پارس آذین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *